A budafoki polgármester példát mutat a ballib károgóknak

Pintér M. Lajos

A védekezésre elvont gépjárműadó tételen csak akkor múlhat egy önkormányzat működőképessége, ha a vezetők alkalmassága már eleve nem megfelelő – szögezi le Karsay Ferenc, aki szerint egy megfelelő vezető nem siránkozik, hanem kihozza az adott körülményekből a legjobbat.

Fotó: Facebook/Karsay Ferenc

Hanyag eleganciával, tanári mozdulattal tette helyre az ellenzéki polgármesterek balliberális hisztikórusát Budafok-Tétény Fidesz-KDNP-s vezetője. Karsay Ferenc közösségi oldalán üzent a sivalkodó károgóknak, akik ahelyett, hogy – a kormány kérése, jelzése alapján – beállnának a sorba, és beszállnának a világjárvány okozta válság közös nemzeti teherviselésébe, a bajban is csak a miniszterelnököt és kabinetjét ütik, vágják, aprítják. Az árokásó, acsarkodó ellenzéki polgik amiatt cirkuszolnak, hogy a gépjárműadó egy részének átirányítása a járványügyi alapba – szerintük – „lenullázza” az önkormányzatokat.

Hogy ez mennyire távol áll a valóságtól, hogy mennyire csak egy öncélú és kisstílű balliberális politikai akcióról van szó, és mennyire nem segíti a védekezést az ellenzéki polgármesterek balhézása, azt tökéletesen foglalta össze Karsay Ferenc. Budafok-Tétény első embere egy helyi ballib izgágát oktat és okosít ki, miért nem vesz részt ebben a siralmas és szánalmas színjátékban. Merthogy a hazudozás és a másra mutogatás helyett ez most a tettek ideje! Szolgáljon okulásképpen minden gittrágónak, Karácsonytól Sopronin át Gajdáig!

„Tisztelt Kerekes Gábor Úr!

Tegnap a Facebookon arra kért, csatlakozzam az ellenzéki polgármesterek petíciójához. Mielőtt válaszolnék a kérésére, kérem engedje meg, hogy pár dolgot tisztába tegyek.
Budafok-Tétény költségvetése az elmúlt 10 évben mindig stabil alapokon állt, nem adósítottuk el a kerületet, és mindig kellő tartalékot képeztünk, hogy élni tudjunk váratlan lehetőségekkel, illetve meg tudjunk oldani váratlan problémákat. Az idei, 12,1 milliárdos költségvetésünket is ezen elvek alapján terveztük, amelynek összege a tavalyinál majdnem annyival több, mint amennyit a kormány a védekezési alapjába kér tőlünk, és amely egyébként a költségvetési tartalékunkat sem meríti ki.
Tehát azt látni kell, hogy a védekezésre elvont gépjárműadó tételen csak akkor múlhat egy önkormányzat működőképessége, ha a vezetők alkalmassága már eleve nem megfelelő. De ez esetben a gépjárműadó lesz az adott önkormányzat legkisebb gondja.
Nehéz helyzetek, válsághelyzetek békeidőben is előfordulnak, és megéltünk már válság utáni forráshiányos éveket is. Egy vidéki, kisebb önkormányzatnak, ahol több hátrányos helyzetű lakos él, mint a stabil egzisztenciával rendelkező, talán sosem volt könnyebb, mint nekünk most. De egy jó vezető nem siránkozik, hanem kihozza az adott körülményekből a legjobbat. Erre törekszünk mi is.
A könnyebb út mindig az, ha a körülményeket kritizáljuk, és azokra fogjuk a gyenge teljesítményt. A nehéz út pedig az, hogy a körülmények ellenére jól teljesítsük a feladatokat, mert azt csak egy tapasztalt, hozzáértő csapattal, sok munkával és áldozatokkal lehet elérni.
Megértem, hogy az aláíró polgármesterek között Gajda Péteren kívül senkinek sincs tapasztalata. A megválasztásuk óta talán még a kerületüket sem sikerült megismerniük. (Gajda Péter csatlakozását is értem, de az most nem tartozik a tárgyhoz). Pedig most az élet úgy hozta, hogy nem lehet kifogásokat keresni. Minden polgármesternek bizonyítania kell rátermettségét, és hogy tavaly októberben valóban megérdemelten kapták meg a szavazói bizalmat. De véleményem szerint nyafogással bizonyítani ezt nem lehet.
És hogy válaszoljak a kérésére: Mi, itt a Budafok-Tétényi Önkormányzatnál a feladatainkra koncentrálunk. Az akár naponta változó körülményeket – járványhelyzet, időjárás, vagy a kormány adóelvonása – figyelembe vesszük, és a rendelkezésre álló források, illetve tartalékok újra- és újratervezett felhasználásával, a kiadások átgondolásával a lehető legjobbat fogjuk kihozni a helyzetből. A petíciók írogatása pedig egy lépéssel sem segít előrébb minket ebben a törekvésünkben” – inti rendre és fegyelemre a károgó kollégákat Karsay Ferenc.

Akinek: minden szava arany!

https://budafok.blogstar.hu/./pages/budafok/contents/blog/92967/pics/lead_800x600.jpg
Buda,Budafok,Karsay Ferenc,XXII. kerület
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?